boende_linkoping_student

Här lanseras all-inclusive-boende för studenter

Lagom till skolstart lanserar bostadsbolaget Studentbostäder i Linköping ”Vallavåningen”. Ett boendekonceptet där studenter erbjuds en social och smart planerad våning med en över 200 kvadratmeter stor gemensam yta och plats för 15 studenter.

Enligt en undersökning av Studentbostadsföretagen (branschorganisation för de som äger, bygger och förvaltar studentbostäder) har intresset för att bo kollektivt ökat de senaste åren. 35 procent svarar att de vill bo tillsammans med andra och ingå i en gemenskap. Planlösningen och sociala funktionsytor blir extra viktigt, men där ger studenterna bakläxa; ytorna är inte tillräckligt trivsamma och tillgängliga i dag. I studien framkommer det också att studenter vill bo kollektivt, men dock inte i korridor, de efterfrågar ett mer lägenhetslikt boende med högre kvalitet.

Nu lanserar bostadsbolaget Studentbostäder i Linköping ett nytt boendekoncept som möter studenternas önskemål. Studentkorridorerna byts ut mot smarta, sociala och hållbara våningar där studenten har tillgång till ett helt våningsplan på 214 kvadratmeter med stora gemensamma ytor för bland annat matlagning, middagar, tv-spel och umgänge. Våningen har också en balkong med odling, gratis wifi och städning som ingår i hyran. De enskilda rummen är 14 kvadratmeter och har högt i tak vilket ger ett luftigt, modernt och yteffektivt boende. De är fräscht möblerade i samarbete med IKEA och har en bred säng på ett sovloft, garderob, egen toalett och dusch.

8970cdec14ed3fd7_800x800ar

– Vallavåningen är ett helt nytt koncept i Sverige och det känns extra roligt att vi har utvecklat det tillsammans med studenterna. Filosofin är att studenterna inte ska behöva köpa något när de flyttar in, allt finns redan på plats. Utöver enkelheten går detta i linje med hållbarhetstänket som präglar våningen, där så mycket som möjligt ska kunna delas och återanvändas, säger Thomas Lilja, affärsområdeschef på Studentbostäder.

Intresset för våningen har varit stort, framförallt hos studenter som redan bor i studentlägenhet. Sara Jönsson är en av de som ska flytta in i Vallavåningen.

– Jag bor i studentkorridor i dag men nu byter jag upp mig. Vallavåningen är mer modernt och jag tror jag kommer nyttja de stora sociala ytorna mer, det känns mer som ”mitt” utrymme. I studentkorridoren upplevde jag de här ytorna mer som en korridor till köket snarare än en plats att umgås på, säger Sara Jönsson, student vid Linköpings universitet.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close