Simone-Caporale

Klassiska cocktails möter öl

I slutet av augusti kommer Simone Caporale, en av världens mest kända bartenders, till Stockholm. Den 29 augusti gör han ett gästspel på Tjoget där han blandar läskande italienska cocktails – med öl som bas.

Simone har rollen som Master Mixologist för Peroni Nastro Azzurro, där han utvecklat en ny typ av cocktail där öl är huvudingrediensen. Cocktails på öl är en växande global trend, då allt fler konsumenter efterfrågar drinkar med en lägre alkoholhalt.

Simone Caporale är en starkt lysande stjärna bland världens bartenders. Han blev känd då han gjorde baren på The Langham Hotel i London till en av världens bästa och han har även själv blivit utsedd till världens bästa bartender. Dessutom har en stark följarskara i sociala medier. Idag arbetar han som Master Mixologist för Peroni, där han hjälpt till att utveckla en helt ny typ av cocktail, där basen är öl och inte sprit. Cocktails på öl är en starkt växande trend i världen, tack vare dryckens mångsidiga karaktär och lätta stil, inte minst vad gäller en lägre alkoholhalt.

Simone finns på plats på Tjoget den 29 augusti, mellan kl 17 och 20 för att blanda tre av sina signaturcocktails på Peroni. Dessa innefattar hans egna läskande versioner av ”Negroni”, ”Sorbetto Spritz” och ”Sbagliato”. Gemensamt för drinkarna är en läskande och elegant stil med en perfekt balans mellan sötma och syra, där ölens karakteristiskt bittra toner ger struktur och karaktär.

Om Peroni Nastro Azzurro

Peroni Nastro Azzurro producerades för första gången 1963 när man bestämde sig för att göra ett italienskt premiummärke som skulle tillfredsställa den kräsna italienska publiken.Den karaktäristiska smaken kommer dels från den inhemskt odlade majs som man tillsätter enligt originalreceptet och den stiltypiska beskan kommer från högkvalitativ humle. Smaken är krispig och maltig smak med toner av citrus, honung och ljust bröd med en behaglig beska. På Systembolaget finns Peroni Nastro Azzurro tillgänglig på såväl flaska som på slim can.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close